לביבות בטטה, כבד עוף ורוטב פירות יער

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

  • 1 בטטה קלופה, חתוכה גס ומבושלת
  • 2 כפות סויה
  • 1 כפית צילי מתוק
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • 1 ק"ג כבד
  • שקית זילוף חד פעמית וצנטר (פיה) עגול גדול
  • ¾ כוס קמח

לרוטב פירות יער:

  • 100 גרם אוכמניות מיובשות
  • 100 גרם תות שדה מיובש
  • 100 גרם חמוציות
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה:
לבשל את הבטטה במים עד לריכוך.
לסנן ולהשאיר את הבטטה במסננת עד שהיא מתקררת לחלוטין (ניתן להכין יום לפני ולהשאיר במקרר).
להניח בקערה את הבטטה, להוסיף סויה, צילי, מלח, פלפל שחור וקמח . לערבב ולמעוך בעזרת היד.
להכניס לשקית זילוף וליצור לביבות .
לטגן במחבת עם שמן או חמאה.
לכבדים – להניח בתבנית, לטבל בשמן, פלפל ומלח.
לאפות כ10 דקות בתנור חם בחום של 230 מעלות.
לרוטב – בסיר להניח את הפירות, כוס יין אדום יבש, סוכר, להביא לרתיחה ולבשל כ-10 דקות. לצנן.
להניח בצלחת לביבה, מעל כבד עוף ולעטר ברוטב פירות יער את הצלחת ומעל הכבד.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור