מצרכים:
- 3 בצלים לבנים
- 1 בצל סגול
- 5 עלי דפנה
- 5 גרגירי פלפל אנגלי
- 2 גבעולי טימין
- 1 כף סוכר חום
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ 1 כפית מלח
- 2 ליטר ציר מרק עוף או מרק ירקות
- 5 כפות שמן זית
- 25 גרם חמאה (לא חובה)
- ½ כוס יין לבן (לא חובה)
- קרוטונים מכל סוג לחם
- 100 גרם גבינת גרוייר מגורדת
אופן ההכנה:
לקרוטונים:
לקחת את סוג הלחם הרצוי, לחתוך לריבועים קטנים, לטפטף מעט שמן (ניתן להוסיף גם מעט שום כתוש אם אוהבים) ולהכניס לתנור עד לקבלת הזהבה.
להגשה – על הקרוטנים החמים לגרד את הגבינה , לערבב ולהניח מעל המרק.
לפרוס את הבצלים לחצי וכל חצי לפרוס לפרוסות דקות.
בסיר חם מאד ללא שמן להניח את פרוסות הבצל ולאדות תוך כדי ערבוב כ-5 דקות .
להוסיף את השמן (והחמאה), את הפלפל, עלי הדפנה , טימין ומלח ולערבב ע-5 דקות נוספות.
להוסיף את הסוכר ולערבב עד לקבלת קרמל (כדקה).
להוסיף את היין ולערבב כדקה.
להוסיף את ציר המרק, לכסות ולבשל על האש כ30-40 דקות.