חומרים:
לציר המרק :
ליטר וחצי מים
5 אידרות דג
2 גזרים חתוכים גס
1 בצל חתוך לשמיניות
צרור פטרוזליה קטן
צרור כוסברה קטן
צרור שמיר קטן
5 גרגריי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
למרק :
ליטר וחצי ציר דגים שהכננו כבר (ניתן להוסיף כף של אבקת דאשי)
10 פטריות שיטאקי
10 פטריות שיטאקי טחונות לאבקה
1/2 פלפל שחור
1/4 כפית פלפל לבן
2 כפות משחת מיסו
1 כף אבקת גינגר( זנגביל )
1/2 כפית מלח
3 כפות רוטב דגים
1/4 כוס סויה ימסה
1/4 כוס מירין
1 פחית קרם קוקוס
להגשה:
1 חבילה נבטים עבים
1 חבילה אטריות ראמן מוכנות בוואקום (לדוגמה אודון)
1/2חבילה בצל ירוק
3-4 ביצים קשות (חצי ביצה לכל מנה) (לאחר הקילוף אפשר להשרות בסויה ומירין)
לחזה עוף:
1 ק"ג חזה עוף חתוך לצורה הרצויה
3 כפות סויה
1 כפית אבקת גינג'ר
1 כף מירין
אופן הכנה:
להכנת ציר הדגים:
מכניסים לסיר גדול את המים, אידרות הדג, גזר, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, פלפל אנגלי, עלי דפנה ושמיר.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כשעה.
לאחר צינון, לסנן ולשמור את הנוזל.
למרק :
לשים את ציר הדגים שהכננו בסיר גדול, להכניס את כל המצרכים של מרק הראמן (מלבד מוצרי ההגשה) ולהביא לרתיחה.
לבשל כחצי שעה.
חזה העוף:
להשרות את חתיכות חזה העוף בתערובת של סויה, אבקת ג’ינג’ר ומירין במשך שעתייים.
לבשל בתנור חם של 180 מעלות כ-10 דקות או להקפיץ במחבת על אש גבוהה 7 דקות.
לבנית המנה:
בקערת מרק להניח את כל מרכיבי ההגשה וחזה העוף מלבד חצאי הביצים.
לצקת מעל את המרק החם ולהגיש.
בזמן ההגשה להוסיף לכל מנה 1-1/2 ביצה.
** ניתן לקנות מצרכים כמו דאשי, מוצרי מרק ראמן ואוכל אסיאתי ליד התחנה המרכזית החדשה במקום שנקרא ״דרגון״ (חנות למוצרים מהמזרח).
בתאבון