עוגת שמרים ופרג בניחוח תפוז

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

חומרים:

לבצק:
900 גרם קמח
2-3 כפות שמרים יבשים
4-5 כפות סוכר
2 כוסות חלב פושר
200 גרם חמאה
2 ביצים
כף תמצית וניל
גרדת תפוז   

לסירופ :
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
1 גרדת  תפוז וגרדת לימון
מיץ מחצי תפוז
מיץ מחצי לימון

לפרג:
1 כוס מים
1 כוס חלב
5 כפות דבש
5 כפות סוכר חום
גרידת לימון מחצי לימון
1 כוס צימוקים
250 גרם פרג טחון

אופן ההכנה: 

לסירופ:
לערבב את כל החומרים.
להביא לרתיחה של 10 דקות ולקרר

לפרג:
להביא לרתיחה את המים, החלב, הדבש, הסוכר והלימון.
להוסיף את הצימוקים והפרג הטחון תוך כדי ערבוב .
לבשל עוד כ-3 דקות ולצנן.
מומלץ להכין יום מראש ולשמור במקרר. 

לבצק:
להכניס לקערת מיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב.
להפעיל את המיקסר עם וו לישה.
במקביל להוסיף את החמאה הרכה ולהמשיך בלישה.
להוסיף את הביצים, כף תמצית וניל וגרדת תפוז וללוש כ10- דקות.
לכסות בשקית ולהשאיר להתפחה של שעה מינימום או התפחה איטית כ- 3 שעות במקרר.
להוציא ולחלק לארבע חלקים.
לרדד ולמרוח במילוי פרג,  אפשר לשבץ בשוקולד לבן.
לגלגל לרול,להדק, לחתוך באמצע וליצר צמה.
להניח בתבנית אינגליש קייק ולהתפיח כשעה.
להכניס לתנור חם של 170 מעלות לכ- 40 דקות.
להוציא ולהבריש כל עוגה בסירופ תפוזים כ 1/4 כוס סירופ .

  בתאבון

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור