מצרכים
למלית
1 קופסה דפי לזניה
500 גרם חצילים קלויים על האש (ניתן להשתמש ב-"צבר")
1 קופסה פטה
1 קופסה גבינה לבנה 5% או 9%
4 כפות קמח
½ כוס מים
לרוטב
1/2 קופסה עגבניות מרוסקות – 500 ג'
2 כפות תערובת תבלינים לפיצה
4 כפות שמן זית
1 כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
צרור קטן בזיליקום קצוץ
100 גרם גבינה צהובה מגורדת לא לערבב ברוטב
אופן ההכנה
לערבב את כל חומרי המלית בקערה.
בקערה נפרדת לערבב את החומרים לרוטב.
בתחתית התבנית להניח כ-10 עלי בזיליקום שלמים נגד הדבקות) לסדר 6 דפי לזניה על תבנית גדולה (גודל 200) , למרוח מעליהם כ-1/3 מתערובת המילית, לשים מעל שוב דפי לזניה ושוב מילוי, דפי לזניה ושוב מילוי עד להשלמת המילוי.
(בכל שכבה לסדר את דפי הלזניה בצורה הפוכה).
מעל להניח עוד שכבת דפי לזניה ומעליהם לשפוך את הרוטב.
לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת.
להכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות לחצי שעה.
לחץ כאן למידע נוסף על שפים מומחים בתחום