מצרכים:
- 1 בצל יבש
- 3 גבעולי סלרי
- 2 קישואים
- 3 גזרים
- 2 כוסות שעועית ירוקה
- 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
- 1 כוס גריסוני פסטה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר חום
- 4-5 כפות שמן זית
- 2 ליטר ציר מרק עוף או מרק ירקות
אופן ההכנה:
את כל הירקות לחתוך לקוביות ולטגן במעט שמן (מלבד השעועית הלבנה והירוקה) כ-5 דקות.
להוסיף את כל התבלינים, לטגן קלות, להוסיף את השעועית הירוקה והלבנה.
להוסיף את ציר המרק, לכסות ולבשל על האש כ-45 דקות.
להוסיף את גריסוני הפסטה ולבשל עוד כ-1/4 שעה.
להגיש חם.
***ניתן להוסיף למרק חתיכות קבנוס או חזה אווז.