מרק ראמן של עופר שף

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

חומרים:

לציר המרק :
ליטר וחצי מים
5 אידרות דג
2 גזרים חתוכים גס
1 בצל חתוך לשמיניות
צרור פטרוזליה קטן
צרור כוסברה קטן
צרור שמיר קטן
5 גרגריי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה

למרק :
ליטר וחצי ציר דגים שהכננו כבר  (ניתן להוסיף כף של אבקת דאשי)
10  פטריות שיטאקי
10 פטריות שיטאקי טחונות לאבקה
1/2  פלפל שחור
1/4  כפית פלפל לבן
2 כפות משחת מיסו
1  כף אבקת גינגר( זנגביל )
1/2  כפית מלח
3  כפות רוטב דגים
1/4  כוס סויה ימסה
1/4  כוס מירין
1  פחית קרם קוקוס

להגשה:
1 חבילה נבטים עבים
1 חבילה אטריות ראמן מוכנות בוואקום (לדוגמה אודון)
1/2חבילה בצל ירוק
3-4 ביצים קשות (חצי ביצה לכל מנה) (לאחר הקילוף אפשר להשרות בסויה ומירין)

לחזה עוף:
1 ק"ג חזה עוף חתוך לצורה הרצויה
3 כפות סויה
1 כפית אבקת גינג'ר
1 כף מירין

אופן הכנה:

להכנת ציר הדגים:
מכניסים לסיר גדול את המים, אידרות הדג, גזר, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, פלפל אנגלי, עלי דפנה ושמיר.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כשעה.
לאחר צינון, לסנן ולשמור את הנוזל.

למרק :
לשים את ציר הדגים שהכננו בסיר גדול, להכניס את כל המצרכים של מרק הראמן (מלבד מוצרי ההגשה) ולהביא לרתיחה.
לבשל כחצי שעה.

חזה העוף:
להשרות את חתיכות חזה העוף בתערובת של סויה, אבקת ג’ינג’ר ומירין במשך שעתייים.
לבשל בתנור חם של 180 מעלות כ-10 דקות או להקפיץ במחבת על אש גבוהה 7 דקות.

לבנית המנה:
בקערת מרק להניח את כל מרכיבי ההגשה  וחזה העוף מלבד חצאי הביצים.
לצקת מעל את המרק החם ולהגיש.
בזמן ההגשה להוסיף לכל מנה 1-1/2 ביצה.

** ניתן לקנות מצרכים כמו דאשי, מוצרי מרק ראמן ואוכל אסיאתי ליד התחנה המרכזית החדשה במקום שנקרא ״דרגון״ (חנות למוצרים מהמזרח).

 

בתאבון

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור