מצרכים:
חומרים לבצק:
- 700 גרם קמח
- 1 מחמאה
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות שמרים
- 1 כף מלח
- 400 מ"ל (2 ½ כוסות) מים
- 1 כף חרדל
למילוי:
- 1 ק"ג קוביות פרגית
- 1 כף שום
- 1 כף ראס אל חנות
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים חתוכים לרצועות
- ½ כוס יין אדום
אופן ההכנה:
להכנת בצק:
להכניס את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר (עם וו לישה), ללוש כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
לכסות ולהניח להתפחה כ-20 דקות.
למילוי:
להניח את הפרגיות בתבנית עם שאר החומרים לערבב היטב.
להכניס לתנור חם בחום של 250 מעלות למשך כ-25 דקות.
להוציא ולצנן .
להכנת המנה:
לחלק את הבצק ל-20 כדורים. להניח כל כדור בתבנית שקעים משומנת או בקערית נייר לאפיה.
ליצור קערית מכדור הבצק.
להניח בפנים ממילוי הפרגיות והבצל.
לטפטף מעל מעט רוטב בלסמי מצומצם או מעט טריאקי .
לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כרבע שעה.