נהוג לומר שעל טעם וריח אין להתווכח, אך יחד עם זאת חשוב לציין שקיימים מאכל עם אהובים יותר ומאכלים אהובים פחות. תחום הבישול מתפתח כל הזמן ואיתו גם המתכונים השונים הקיימים. מתכוניו של שף פרטי נחשבים מושקעים יותר ולכן סועדים רבים מעדיפים את שירותו של שף פרטי אישי על פני שפים אחרים. כושר יצירתיותו של שף פרטי מאפשר לו להכין מתכונים המורכבים מטעמים רבים.
מרכיבי אבות המזון
חוש הטעם שלנו נועד על מנת שנוכל להעריך את התועלת או את הנזק של הגוף מהמזון שאנו אוכלים. הליך הערכת טעמים מתבצע במוח שלנו ויוצר אצלינו תחושות שונות כמו הנאה או סלידה. חשוב לזכור שלא כל המזונות הטעימים המוגשים על ידי שף פרטי הם אכן בריאים ולכן לפני אכילה של מזון מסויים מומלץ לבדוק את מרכיביו. ארבעת הטעמים הידועים והמוכרים ביותר הם מתוק, מלוח, חמוץ ומר.
מתוק וחמוץ
אנו מרגישים את הטעם המתוק בעזרת סוכרים. הסוכרים משתלבים עם סוגי מזון רבים הכוללים דברי מאפה, דברי מתיקה ואפילו במשקאות. הטעם המלוח מגיע גם במאפים רבים והמלח משתלב רבות עם בישולי מטבח שונים של שף פרטי וגם במהלך סדנאות בישול. טעם חמוץ לעומת זאת מגיע מחומצות שונות ובא לידי ביטוי בעיקר בחמוצים שאותם אנו מכירים כמו מלפפונים חמוצים וזיתים.
מר וחריף
נהוג לאכול חמוצים גם במזללות שונות עם מאכלים כמו שווארמה ופלאפל הנחשבים מאכלים עממיים (שף פרטי מגיש מאכלים מיוחדים לפי הזמנה אישית). את הטעם המר מרגישים בפריטי מזון רבים כמו למשל בשתיית בירה, קפה ואכילת שוקולד מריר. הטעם החריף לעומת זאת לא נחשב טעם בפני עצמו כיוון שהעצב האחראי להעברת טעם זה הוא עצב המשולש (האחראי על העברת חום וכאב) ולא עצב ההפנים כמו שאר הטעמים. שתיית משקאות חריפים, אכילת תבלינים ואכילת פלפלים חריפים מייצגים טעם זה בצורה הטובה ביותר.
לחץ כאן לקבלת מידע על: שף לאירועים ברמה אחרת