מצרכים:
- 15 דפי אורז
- 1 קערה עם מים קרים
- 3 גזר
- 1/4 כרוב
- 3 מלפפונים
- 1 סלסלת נבטים דקים
- 3 כפות סומסום קלוי
- 1 כף קצח
- 1 כף שמן סומסום
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 חביתה יפנית טמאגו לא חובה
לרוטב:
- 1/2 כוס רוטב סויה "קיקומן"
- 2 כפות חומץ אורז
אופן ההכנה:
לבצק:
לחתוך את הירקות לרצועות דקיקות, להקפיץ קלות בווק בשמן (כ-2 דקות) ולהניח בקערה.
לטבל בשמן סומסום, רוטב סויה, סומסום קלוי וקצח ולערבב קלות.
להוסיף חתיכות של חביתה.
להניח דף אורז בתוך קערת המים ולהשרות ל-15-20 שניות.
להוציא את דף האורז, להניח על מגבת, למלא במרכז בתערובת הירקות ולקפל.
אופן הקיפול לקפל שליש מכל צד (ימין ושמאל של העלה) ולגלגל ליצירת רול.
להניח בתבנית משומנת כשה-"תפר" כלפי מטה.
להתיז מעט שמן קנולה מעל, לכסות בנייר כסף ולאפות בחום של 180 מעלות למשך 5 דקות.
*** ישנה אפשרות לאכול את האגרול קר ללא אפיה בתנור.
להגיש עם קערית מהרוטב בצד.