מצרכים:
- 1 כוס שקדים מולבנים
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1/2 2 כוסות קצח (300 גרם)
- 200 גרם חמאה
- 2 חלמונים
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 כף תמצית וניל
למילוי:
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 200 גרם פרג טחון
- 4 כפות דבש 2 כפות מיץ לימון
- 1 כוס פירות יער אוכמניות מיובשות מושרות בליקר או רום
אופן ההכנה:
לטחון את השקדים ואבקת הסוכר במעבד מזון.
להוסיף את כל שאר החומרים ולערבב עד לקבלת בצק אחיד.
לעטוף את הבצק בניילון ולהניח במקרר ללילה.
למילוי:
להביא לרתיחה את המים והסוכר, להוסיף את הפרג, להביא שוב לרתיחה ולהנמיך את האש.
לבשל כ-10-20 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה.
להסיר מהאש, להוסיף את הדבש ומיץ הלימון , לערבב ולהניח את התערובת להתקרר.
לסנן את האוכמניות ולהוסיף לפרג כשהוא קר.
להכנת אוזני ההמן:
לחמם את התנור ל-170-185 מעלות.
לחלק את הבצק ל-3 כדורים, לרדד כל כדור ולחרוץ עיגולים.
במרכז כל עיגול להניח מהמילוי וליצור אוזן המן ע"י הרמת הבצק לצורת משולש והידוק השולים.