מצרכים:
- 100 גרם שקדים עם קליפה לא קלויים
- 3 כפות גדושות אבקת סוכר
- ½ כפית אבקת אפיה
- 1 כף תמצית וניל
- ½ כוס קמח
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- גרידת תפוז מתפוז 1
- 5-6 כפות חלב
למילוי שונים:
1. שוקולד – ממרח שוקולד + ביסקויטים מעורבבים לממרח.
2. פרג –
- 250 פרג
- ½ 2 כוסות חלב
- 100 גרם שוקולד לבן
- 2 כפות דבש
- כף תמצית וניל
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס צימוקים
- ** 25 גרם חמאה
3. תמרים –
- ניתן להשתמש בממרח תמרים או בתמרים שלמים טחונים
- קינמון
- אגוזי מלך טחונים
- 2 כפות פרורי ביסקויטים
אופן ההכנה:
לטחון את השקדים, להוסיף את אבקת הסוכר, אבקת האפייה, גרדת התפוז, תמצית וניל.
להוסיף את הקמח ולטחון הכול.
להוסיף בהדרגה את החמאה ולערבב כל הזמן.
להוסיף את החלב והביצה עד להתגבשות קלה של הבצק.
להכניס לשקית ניילון ולהמשיך את הלישה בתוך השקית עד לגיבוש של כל הבצק.
להכניס את הבצק בשקית למקרר למינימום שעה.
מילויים שונים:
1. ממרח שוקולד – לערבב את הביסקויטים עם השוקולד עד לקבלת ממרח.
2. פרג – להרתיח את החלב וכל החומרים מלבד הפרג והצימוקים. כשהחלב רותח להוסיף את הפרג והצימוקים ולערבב. להביא את החלב לבעבוע קל, לכבות את האש.
לערבב את המסה מידי פעם .
ניתן להוסיף חמאה לעידון המלית
המלית מתקשה כשהיא מתקררת.
3. תמרים – לערבב את כל החומרים למלית.
להוציא את הבצק מהמקרר, לחלק ל-2 חלקים.
לפדר את משטח העבודה עם מעט קמח, להדק את הבצק עם כפות הידים על משטח העבודה.
לרדד בעזרת מערוך לעלה של כחצי סנטימטר.
** לא לעבוד יותר מידי עם הבצק כדי שלא יהרס.
לקרוץ עיגולים ולמלות באמצע, לימור צורת אוזני המן ולאפות בתנור עד להזהבה.
** ניתן להכין בצורת רולדה עם המילוי.
מומלץ לפרוס את הרולדה עם סכין רטובה לפרוסות לפני ההכנסה לתנור.