מצרכים:
- 1 ק"ג אורז
- 2 בצלים
- 1 שן שום
- 2 גזרים
- 100 גרם שזיפים
- 100 גרם משמש מיובש
- 100 גרם תאנים מיובשים
- 100 גרם צימוקים
- 100 גרם שקדים
- 100 גרם פיסטוקים
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כוס יין אדום
- 1 כף מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 4 כפות שמן קנולה
- 1/2 1 ליטר מים חמים
אופן ההכנה:
לטגן 1 בצל, להוסיף את השום, להוסיף גזר מגורד, 1/4 כפית פלפל שחור, מלח ואורז.
לטגן קלות ולהוסיף את המים.
לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות.
במקביל לטגן 1 בצל עד להשחמה, להוסיף את הסוכר החום ולערבב לקבלת קרמל.
לקצוץ את כל הפירות היבשים ולהוסיף.
להקפיץ קלות.
להוסיף קינמון ויין ולערבב עד שהיין יצטמצם.
לכבות את האש, להוסיף את הפיצוחים ולפזר מעל האורז.