חומרים:
מצרכים לדוקסל :
1 סלסלה פטריות שומפניון קצוץ
1 צרור קטן פטרוזיליה קצוץ דק
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כפית שום כתוש
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
לבשר :
1 פילה בקר אכותי וטוב
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח ים
2 כפות שמן זית
1/2 ק״ג בצק עלים
תבנית + ניר אפיה
אופן הכנה:
לדוקסל :
לטגן בצל עד שקיפות, להוסיף את כל המרכיבים ולבשל במחבת באש גבוהה כ-10 דקות.
לצנן ולקרר.
לבשר :
על מחבת שחוממה מראש, לסגור ולצרוב היטב את הבשר מכל הכוונים ביחד עם התבלינים כ-10 דקות.
לצנן ולקרר.
להרכבת המאפה :
להניח את הבצק על ניר האפיה ולפתוח אותו לגודל התבנית.
במרכז הבצק לאורכו למרוח את מחצית הדוקסל, להניח את הבשר מעל ולמרוח את שאר הדוקסל על הבשר.
לסגור היטב את הבצק על המאפה (ליצירת רולדה).
למרוח חלמון ביצה מעל.
עם סכין ליצור סימני ריבועים על הבצק מלמעלה ולהכניס לתנור לחום של 180 מעלות לכחצי שעה.
בתאבון