מצרכים:
- 1 קילו קמח
- 3-4 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 3 כוסות מים פושרים (600 מל"ל)
אופן ההכנה:
אופציה 1 [טיפ מעופר שף] :
להניח 2 שקיות ניילון בקערה (אחת בתוך השנייה), להכניס את הקמח לשקית, ליצור גומה ולהכניס לתוכה את הסוכר,
השמרים והמים.
לכסות את הגומה בקמח.
לפזר מסביב את המלח והשמן.
להחזיק את השקיות מלמעלה (בידיות) וללוש כ-5 דקות, לקשור את השקיות, להניח בצד כחצי שעה להטפחה וללוש שוב .
אופציה 2:
במיקסר -לשים את הקמח, ליצור גומה ולהכניס לתוכה את הסוכר, השמרים והמים.לפזר מלח ושמן מסביב ולהתחיל
לערבל במהירות איטית.
ככול שהבצק יתערבב יותר במיקסר כך יוצר יותר גלוטן והבצק יהיה אכותי יותר.
להשאיר את הבצק להטפחה כרבע שעה.
לקמח את משטח העבודה, לשפוך את הבצק, ללוש מעט ולחלקו ל-3 חלקים שווים.
לרדד ביד כלחלק עד לקבלת הצורה הרצויה.
מעל הבצק:
לפוקצ'ה: צרור בזיליקום, 2 גבעולי בצל ירוק, 1 פלפל אדום, 10 פטריות, 10 עגבניות שרי, 2 כפות תבלין פיצה עם
אורגנו יבש, 1/4 כוס שמן זית.
לחתוך, לערבב ולמרוח על הבצק.
לפיצה יש למרוח על הבצק רוטב עגבניות ולפזר מעל גבינה צהובה.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ-15-10 דקות עד לקבלת גוון חום מסביב.
*** ניתן לפזר מלח מעל לאחר הוצאת הפוקצה או הפיצה.