מצרכים:
- 1 קילו קמח מלא
- 3 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 600 מ"ל מים פושרים – כ- 4 כוסות חד פעמי
אופן ההכנה:
להניח 2 שקיות ניילון בקערה (אחת בתוך השנייה), להכניס את הקמח לשקית, ליצור גומה ולהכניס לתוכה את הסוכר,
השמרים והמים.
לכסות את הגומה בקמח.
לפזר מסביב את המלח והשמן.
לקשור את השקיות וללוש את החומרים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
להניח בצד כחצי שעה להתפחה, ללוש שוב ולהניח להתפחה מחזור של 3 התפחות לאחר כל התפחה יש ללוש את
הבצק.
לאחר ההתפחה השלישית לקמח את משטח העבודה, לשפוך את הבצק ולחלקו ל-3 חלקים שבים
לרדד ביד כלחלק עד לקבלת הצורה הרצויה.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ-15-10 דקות עד לקבלת גוון חום מסביב.
*** לפיצה יש למרוח על הבצק רוטב עגבניות ולפזר מעל גבינה צהובה.
*** לפוקצות יש למרוח ברוטב פסטו ולהוסיף פיטריות, עגבניות שרי ובצל ירוק