גיוזת עוף וקמח תירס

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

לבצק:

  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 שקית אבקת אפייה לפסח
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 4 כפות שמן קנולה / זית
  • צרור קטן של פטרוזליה קצוצה
  • מעט עלי טימין
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית סוכר
  • 4 ביצים

למילוי:

  • 200 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל ירוק
  • 1 כפית גינג'ר
  • 2 כפות סויה
  • צרור קטן של כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

למלית:
לערבב היטב את כל חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה.

לבצק:
במערבל לערבב את קמח התירס וקמח המצה עם הסוכר ועשבי התיבול.
לשפוך את המים הרותחים, להוסיף את השמן ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
להוסיף את הביצים אחת אחת (לערבב בין הופה להוספה עד שכל הביצה נטמעת בעיסה).
להוסיף את קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה.
לשטח את הבצק, לקרוץ עיגולים ולמלא במלית.
להדק את הקצוות של כל גיוזה.
להניח בתבנית על נייר אפיה ולאפות בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.

** מאותו הבצק ניתן להכין לחמניות לפסח (להכניס לשק זילוף, ליצור לחמניות קטנות ולאפות בתנור כחום של 180 מעלות כ-25 דקות).

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור