מצרכים:
- 2-3 קולרבי
- 3 תפוח אדמה
- 1 דלורית
- 1 פחית חלב קוקוס
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
- 3 גזרים
לתבשיל הבשר:
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר
- 2 גבועלי סלרי
- 1 כפית אורגנו יבש/ טימין/ בזיליקום
- 1 כפית שום
- 1/2 פלפל שחור
- 2 כפות רסק עגבנית
- 1/2 כפית אגז מוסקט
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
- 4 עלי דפנה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס מים
אופן הכנה :
לגרטן הירקות:
לקלוף וחתוך את תפוחי האדמה, הקולורבי והדלורית לפרוסות דקות (אפשר במנדולינה).
לטגן את הבצל, להוסיף בשר לטגן כחמש דקות.
להוסיף את שאר התבלינים, לטגן כשתי דקות, להוסיף מים ולבשל כשעה על אש נמוכה.
לצנן ולהוסיף פחית של חלב / קרם קוקוס.
להרכבת המנה:
בתבנית – להניח שכבה של דלורית, להניח מעל שכבה של בשר, מעל שכבה של תפוח אדמה , שכבה של בשר ושכבה של קולורבי.
להמשיך כך בשכבות עד לסיום תערובת הבשר.
לגרד גזר, לתבל במעט שמן, פלפל שחור ומלח ולפזר על השכבה העליונה.
להניח מעל נייר אפייה, לכסות במכסה או בנייר אלומניום ולאפות כשעתיים בתנור ב-170 מעלות.
בתאבון