מצרכים:
- 1/2 ק"ג חיטה שבורה (גרוסה)
- 1 חב' שעועית ירוקה
- 20 עגבניות שרי
- 20 זיתי קלמנטה קלופים וחתוכים גס
- 5 שיני שום
- 1 בצל
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כף קיגו'ן
- 1 כוס יין לבן
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס נענע קצוצה או טראגון
אופן ההכנה:
מבשלים את החיטה כחצי שעה במים עם מלח כמו פסטה.
מסננים ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל ומוסיפים את השום והשעועית. מקפיצים כ-5 דקות.
מוסיפים את כל שאר התבלינים, מקפיצים כדקה ומוסיפים את עשבי התיבול.
מוסיפים את היין והחיטה ומבשלים כ-5 דקות נוספות ומגישים.