מצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה
- 3 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- ½ ליטר מים פושרים
- 3 כפות שמן זית/ קנולה
חומרים למילוי:
- 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
- 4-5 כפות ריבת בצל
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- 100 גר אגוזי מלך
אופן ההכנה:
להכניס את כול החומרים לתוך מערבל וללוש כ -10 דקות.
לכסות בניילון ולהניח בצד כ – 1/2 שעה.
לאחר מכן לחלק את הבצק ל – 4 חלקים.
לפתוח כל חלק של בצק על ניר אפיה עם ידיים משומנות. למלא במילוי ולסגור לרולדה.
להניח על מגש עם ניר אפיה ולהשאיר לתפיחה של כ- 1/4 שעה.
למרוח ביצה טרופה, לפזר מעל שומשום ולהכניס לתנור חם לחום של 170 מעלות ל – כ 25 דקות.
להכנת המילוי:
להניח את קוביות הדלעת בתבנית לטבל בשמן ותבלינים ולהכניס לתנור ל1/2 שעה
לחום של 180 מעלות.