מצרכים:
- 20 עלי חסה נקיים
- 1/2 1 כוס אורז עגול
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- צרור קטן של עלי נענע קצוץ
- 100 גרם צנוברים
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- צרור קטן של אורגנו טרי קצוץ
- 4-5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
להרתיח ליטר וחצי מים עם כף וחצי מלח, להכניס כל עלה למים הרותחים כ-12 שניות, להוציא ולהכניס למי קרח
(חליטה).
למילוי:
לבשל את האורז עם כף שמן זית, 1/2 כפית מלח ו-3 כוסות מים.
להביא לרתיחה, להנמיך, לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות.
לקרר את האורז, לערבב עם כל שאר החומרים.
לפרוס את עלה החסה, להניח באמצעו 2 כפות מהמילוי ולגלגל לגלילה.
להניח בתבנית אפיה משומנת, להוסיף 1/2 כוס מים עם כף שמן ו-1/4 כפית מלח.
לכסות בנייר כסף.
לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה.