מצרכים:
- 1-2 חצילים מקולף זברה חתוך לקוביות 3X3 ס"מ
- 5 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית קיג׳ן
לרוטב :
- 2 כפות צילי מתוק
- 3 כפות טאריקי
- 2 כפות חומץ אורז
- 2 כפות מירין/ סוכר/סוכר דקלים
- 2 שיני שום מגורד
- 1/2 כפית גינג'ר טרי/ אבקת גינג'ר
- 1/4 כוס מים
אופן הכנה :
לשטוף את החצילים היטב,
להניח בתבנית לטבל בשמן מלח פלפל שחור וקיגון.
להכניס לתנור לכ- 20 דקות.
במקביל להכין את הרוטב.
להכניס לסיר את מצרכי הרוטב ולבשל כחמש דקות.
להוציא את החצילים ולצקת את הרוטב מעל.
להגיש בצלחת ולפזר בצל ירוק וסומסום.
ניתן לאכול עם אורז לבן.
בתאבון