מצרכים:
מצרכים לבצק:
- 250 גרם קמח
- ¼ כפית מלח
- 2 כפיות סוכר
- 100 גרם חמאה / מחמאה
- 1 ביצה טרופה
- 3 כפות מיץ תפוזים
לתפוחים ולקרמל:
- 200 גרם סוכר
- 50 גרם חמאה/מחמאה
- 10 תפוחים גרנד מקולפים מגולענים וחצויים
- 1 מקל קינמון
אופן ההכנה :
להכניס את כול חומרי הבצק למעבד מזון ל כ-1/2 דקה עד קבלת בצק אחיד כדורי.
לעטוף בניילון, להדק ולשמור במקרר לשעה עד יום.
לפתוח את הבצק על ניר אפיה מקומח, לרדד לריבוע בעובי 2 ס"מ, גדול יותר מגודל מהתבנית.
להכנת התפוחים בקרמל:
להכניס סוכר חמאה ומקל קינמון למחבת עם תחתית עבה שאפשר להכניס לתנור ולהמיס את הסוכר על אש בינונית עד קבלת קרמל כהה.
להוסיף את התפוחים, לבשל כ- 5 דקות.
להניח על התפוחים המקורמלים את הבצק ובעזרת מזלג לחורר אותו.
לאפות בתנור חם בטמפרטורה 180 מעלות ל-1/2 שעה.
להוציא, לצנן כ- 10 דקות ולהגיש .