מצרכים:
- 20 בצלצלים קטנים שלמים ושטופים
- 4 שומר חתוך לרבעים
- 2 פלפלים מכל צבע (אדום, ירוק וצהוב) חתוכים לקוביות גדולות
- 2 קישואים פרוסים
- 2 בטטה פרוסות
- פסטו
- שמן זית
- פלפל שחור
- מלח (רק בהגשה)
- 1 כף סוכר חום
- 5 כפיות חומץ בלסמי
- 5 כפות יין אדום
אופן ההכנה:
לשטוף ולחתוך את הירקות. להניח את כל הירקות בתבנית מלבד הבצל והשומר אותם יש להניח בתבנית נפרדת.
לטבל כל תבנית ב-2-3 כפות פסטו, שמן זית ופלפל שחור, לערבב היטב ולצלות בתנור חם מאוד (220 מעלות או יותר)
עד להשחמה (כ-25 דקות).
להוסיף לשומר ולבצלצלים את הסוכר, החומץ הבלסמי והיין, לערבב ולעטוף בניר כסף.
לצלות את השומר והבצלצלים עוד כחצי שעה בחום גבוה.
לקרר, לסדר יפה בצלחת הגשה ולהגיש.