מצרכים:
- 1 סלק
- 1 לפת
- 1 גזר
- 1 קולורבי
- 1 תפוח אדמה
- 1 בצל
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 1/2 כוס יין
- 1/4 כוס רכז רימונים
- 1 כפית שום
- 1 כוס מים
מצרכים לבשר הטחון:
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל קצוץ
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שום
- פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף בהרט / ראס אל חנות
- 1 כוס צימוקי זרש / חמוציות
- 1 כוס קינואה ועדשים שחורים מבושלים
אופן ההכנה:
לחתוך את כל הירקות לקוביות.
להקפיץ את הירקות בסיר / ווק עם 3 כפות שמן.
להוסיף את יתר המצרכים (פלפל, מלח, סוכר, יין, רכז רימונים, שום ומים) לבשל כשתי דקות לשפוך לתבנית לכסות ולאפות 40 דקות.
לבשר הטחון:
לטגן 1 בצל קצוץ, להוסיף את הבשר, פלפל שחור ושום ולטגן היטב.
להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, הבהרט / ראס אל חנות, צימקי זרש / חמוציות והקינואה והעדשים השחורים המבושלים.
בצלחת מניחים בשכבות בתוך טבעת: שכבת ירקות שורש, מעליה שכבת בשר ומעל שוב ירקות שורש.
מעל ניתן לזלוף מהרוטב שנוצר בתבנית לקישוט.
בתאבון.