כבדים מוקפצים מוגשים על ירקות שורש ויין אדום

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

  • 1 ק"ג כבדי עוף נקיים וחתוכים ל-2 אונות
  • 1/2 כוס ריבת פירות יער
  • 3 גזרים
  • 1 שורש סלרי
  • 20 יחידות תפוחי אדמה קטנטנים חצויים ל-2
  • 10 בצלצלים קטנים
  • 1 בצל חתוך לפרוסות
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס יין אדום
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית אבקת צילי חריף
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

לכבדים:
להניח את הכבדים בתבנית, לטבל במעט שמן זית, פלפל שחור ומלח ולצלות בתנור כ-5 דקות בחום של 250 מעלות.
במקביל לטגן בווק בצל על להזהבה, להוסיף את ריבת פירות היער וחומץ בלסמי.
להביא לרתיחה, להוסיף את הכבדים, לבשל כ-2 דקות.

לירקות השורש:
לחתוך את כל הירקות לחתיכות של כ-2 ס"מ.
לטבל סוכר, שמן, פלפל שחור, מלח וצילי חריף.
לצלות בתנור כ-1/2 שעה, לערבב ולהמשיך לאפות עוד כ-1/4 שעה.
להוסיף את היין ולהמשיך לאפות כ-1/2 שעה.
להגיש את הכבדים עם ירקות השורש.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור