מצרכים:
- 1 ק"ג כבדי עוף נקיים וחתוכים ל-2 אונות
- 1/2 כוס ריבת פירות יער
- 3 גזרים
- 1 שורש סלרי
- 20 יחידות תפוחי אדמה קטנטנים חצויים ל-2
- 10 בצלצלים קטנים
- 1 בצל חתוך לפרוסות
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כוס יין אדום
- 5 כפות שמן זית
- 1/4 כפית אבקת צילי חריף
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
לכבדים:
להניח את הכבדים בתבנית, לטבל במעט שמן זית, פלפל שחור ומלח ולצלות בתנור כ-5 דקות בחום של 250 מעלות.
במקביל לטגן בווק בצל על להזהבה, להוסיף את ריבת פירות היער וחומץ בלסמי.
להביא לרתיחה, להוסיף את הכבדים, לבשל כ-2 דקות.
לירקות השורש:
לחתוך את כל הירקות לחתיכות של כ-2 ס"מ.
לטבל סוכר, שמן, פלפל שחור, מלח וצילי חריף.
לצלות בתנור כ-1/2 שעה, לערבב ולהמשיך לאפות עוד כ-1/4 שעה.
להוסיף את היין ולהמשיך לאפות כ-1/2 שעה.
להגיש את הכבדים עם ירקות השורש.