מצרכים
1 ק"ג בשר בקר
1 כוס סולת
½ כוס סלרי קצוץ
½ כוס פטרוזיליה קצוץ
½ כוס כוסברה קצוצה
1 בצל קצוץ דק
1 כפית שום כתוש
½ כפית
2 כפות תמרים לחיים מגולענים (טחונים בשקית ואקום)
½ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
4 כפות רסק עגבנית
1 ליטר מים/ ציר עוף
אופן ההכנה
בקערה לערבב את הבשר עם חצי מכמות הירק, השום והתבלינים.
להוסיף את התמרים, הפלפל שחור, המלח והסולת ולערבב היטב.
ליצור קציצות להניח בתבניות
להכניס לתנור חם בחום של 200 מעלות ל- 10 דקות.
להכניס לסיר עם הרוטב לכ.- 1/2 שעה
לרוטב
לטגן בצל קצוץ להוסיף פלפל שחור, 2 כפות סילאן, רסק עגבניות, 1 כפית מלח וחצי מכמות הירק.
לטגן ולהוסיף את הנוזל.
להביא לרתיחה. להכניס את הקציצות ולבשל כשעה.