מצרכים:
לבצק:
- 1 ק"ג אורז עגול לריזוטו
- 100 גרם גבינת פרמזן
- 1 כפית מלח
- 4 כפות שמן קנולה
- 1.5 ליטר מים רותחים
למילוי:
- 2 בצלים
- 1 כף שום כתוש
- 1 קופסת פטריות שמפניון
- 4 יחידות פטריות פורטבלו
- 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- 1 זר קטן של פטרוזליה
- 1 זר קטן של בזיליקום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 5 כפות שמן זית
- 500 גרם קמח תירס לציפוי
אופן ההכנה:
לטגן קלות את האורז עם 4 כפות שמן ו-1 כפית מלח.
להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
לכסות ולהנמיך את האש. לבשל כ-20 דקות.
לצנן את האורז ולהוסיף את גבינת הפרמזן. אפשר לבדוק אם צריך להוסיף מלח.
לקצוץ גס את כל חומרי המילוי ולערבב היטב.
ליצור מהאורז כדורים בגודל כדורי פינג פונג, לשטח,להכניס מעט מהמילוי, לסגור ולגלגל בקמח תירס.
לטגן בשמן עמוק עד להזהבה.