מצרכים:
- 6 דפים של עלי סיגר
- 25 גרם חמאה
- 200 גרם גבינת קאש
- 2 כפות כבנת מסקרפונה
- 3-4 כפות גבינת חמד
- 1 חבילת גבינת מיני מוצרלה (כדורים)
- 3 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות מי ורדים
לרוטב:
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כוכבי אניס
- 2 גרעיני הל
- 1 מקל קינמון
- 2-3 גרגרי פלפל אנגלי
- 2 כפות מי ורדים
אופן הכנה :
למאפה:
בקערה לערבב את כל המצרכים מלבד דפי הסיגר .
על מחבת קרה למרוח חצי מכמות החמאה.
להניח 4 עלי סיגר ב-4 הקצוות של המחבת כך שישארו לנו חלקי עלי סיגר מחוץ למחבת כדי לסגור א"כ את המאפה .
באמצע המחבת להניח עלה סיגר נוסף.
להניח את תערובת הגבינות, הסוכר ומי הורדים במרכז על המחבת על דף הסיגר .
על התערובת לשים דף סיגר נוסף.
לסגור כמו מעטפה את 4 עלי הסיגר מהצדדים על דף הסידר שסמנו באמצע (בעצם לעטוף את כל המאפה.)
להניח את המחבת על אש גבוהה עד להשחמה יפה של התחתית (כ-4-5 דקות).
להניח צלחת רחבה על המחבת ולהפוך את המאפה על הצלחת.
לשמן את המחבת בחמאה שנשארה.
להחליק את המאפה בחזרה למחבת כשהחלק האפוי כלפי מעלה .
להשאיר עוד 4-5 דקות על האש.
אם רוצים ניתן (בתנאי שניתן להכניס את המחבת לתנור) להכניס את כל המחבת לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לעוד 3 דקות (לא חובה).
בסיום – כשהמאפה עדיין חם לשפוך מעל את הרוטב החם.
לרוטב מעל – פשוט להרתיח את כל המצרכים של הרוטב כ-5 דקות .
לפני ההגשה ניתן לעטר בפיסטוקים .
בתאבון