לזניה גבינות בניחוח חציל על האש

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

  • 1 חבילה עלי לזניה
  • 1/2 ק״ג גבינה לבנה 9%
  • 200 גרם פטה
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 1 כוס חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף קמח
  • 1 צנצנת חציל על האש פחות 3 כפות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • ‏1/2 כפית פלפל שחור
  • כף שום כתוש
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • כפות שמן זית

לרוטב מעל הלזניה:

  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות
  • 1 צרור קטן בזיליקום
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/2 מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית תבלין פיצה
  • 3 כפות חציל על האש
  • 1 כוס מים
  • 200 גרם גבינה מגורדת מוצרלה / אמנטל/ צהובה

אופן הכנה :

למילוי:

בסיר רחב לטגן את הבצל עם שלוש כפות שמן זית עד השחמה.
להוסיף חמאה, פלפל שחור, אגוז מוסקט, מלח וקמח.
לערבב עד ספיגה של הקמח.
להוסיף את החלב, לערבב עד קבלת רביכה ולכבות את האש.
להוסיף את כל יתר מצרכי המילוי,  לערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה.

הרכבת הלזניה:

‏בתחתית התבנית לשים שתי כפות מהמילוי עם רבע כוס מים .
מניחים דפי לזניה ומעל שמים שליש  מכמות הגבינה.
שמים שוב דפי לזניה מעל וחוזרים על אותה הפעולה – סה"כ 3 שכבות.
כל פעם מניחים הפוך שתי-וערב את דפי הלזניה.
לרוטב מעל – פשוט לערבב את כל המצרכים של הרוטב היטב .
בשכבה האחרונה שמים את רוטב העגבניות שערבבנו היטב.
מעל מפזרים את הגבינה.
מכניסים לתנור חם של  180 מעלות לכשלושים דקות כשהלזניה מכוסה ולעוד עשר דקות אחרונות בלי כיסוי.

                                                                                    בתאבון

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור