מצרכים לבשר הטחון
* 1.5 ק״ג בשר בקר טחון
* 2 גזרים
* 3 גבועלי סלרי כולל עלים
* 1 בצל גדול
* צרור פטרוזליה
* 1 כוס אורז
* 1 כף שום כתוש
* 2 כפות רסק עגבניות
* 1 עגבניות מרוסקות
* 1/2 כפית פלפל שחור
* 1/2 כפית כמון
* 1 כף מלח
* 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
* 1 כפית בהרט/ ראס אל חנות
* 1/12 כוסות מים
ירקות לשכבות הלזניה:
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 פלפל צהוב, ירוק ,אדום, חתוך לפרוסות לרבעים
1/2 כרוב חתוך לרבעים מפורק לשכבות עלים
3 קישואים גדולים חתוך לפרוסות לאורך
2 חצילים מקולפים חתוכים לעובי אצבע שטופים וספוגים במים
6 גזרים לפרוסות באלכסון
אופן הכנה לירקות:
לערבב בתבנית את כל הירקות בשמן זית 1 כפית פפריקה 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית אגוז מוסקט 1/2 כפית כורכום 1 כפית שום כתוש
ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לכעשרים דקות ועד קבלת צריבה ( צליה ) טובה
אופן הכנה לבשר:
לחתוך ולטגן את הבצל גזר וסלרי להוסיף את אורז מלח ותבלינים לערבב כדקה להוסיף שאר המצרכים לבשל דקה ולכבות את האש להוסיף את המים מעי ברז קרים לערבב ואז להוסיף לבשר הטחון לערבב היטב .
אופן הרכבת הלזניה :
להניח 1/3 מהירקות בתחתית מעל שליש בשר ובסוף השכבות להניח את החצילים הצלויים מעל הבשר לחסות בניר אפיה ומעל רדיד אלומניום ולאפות בתנור בחום של 165מעלות כשעה וחצי.
בתאבון