מצרכים:
- 500 ג' קנח מלא
- 2 כפות כוסמת טחונה
- 500 ג' קמח לבן
- 50 כ' סומסום קלוי
- 50 ג' סומסום שחור
- 50 אגוזים גרוסים גס
- 3 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר חום
- 600 מיליליטר מים פושרים
- ½ 1 כף מלח
אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים לתוך קערת המיקסר עם וו לישה למשך 12 דקות במהירות איטית.
להכניס את הבצק לשקית ניילון ולהשאיר להתפחה כחצי שעה.
להוציא את הבצק למשטח מקומח וללוש כ-5 דקות.
ליצור כיכר או להניח בתוך תבנית בצורה הרצויה.
להשאיר להתפחה כשעה.
לחמם את התנור ל-200 מעלות כשבתחתית התנור ישנה תבנית נוספת עם מים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 כעשר דקות ואז להנמיך לחום של 170 מעלות ולאפות כשעה.
*** אם מכינים לחמניות או לחמים קטנים יש להוריד את זמן האפייה משעה ל40 דקות.