לחם מקמח מלא בניחוח כוסמת

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

  • 500 ג' קנח מלא
  • 2 כפות כוסמת טחונה
  • 500 ג' קמח לבן
  • 50 כ' סומסום קלוי
  • 50 ג' סומסום שחור
  • 50 אגוזים גרוסים גס
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 600 מיליליטר מים פושרים
  • ½ 1 כף מלח

אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים לתוך קערת המיקסר עם וו לישה למשך 12 דקות במהירות איטית.
להכניס את הבצק לשקית ניילון ולהשאיר להתפחה כחצי שעה.
להוציא את הבצק למשטח מקומח וללוש כ-5 דקות.
ליצור כיכר או להניח בתוך תבנית בצורה הרצויה.
להשאיר להתפחה כשעה.
לחמם את התנור ל-200 מעלות כשבתחתית התנור ישנה תבנית נוספת עם מים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 כעשר דקות ואז להנמיך לחום של 170 מעלות ולאפות כשעה.

*** אם מכינים לחמניות או לחמים קטנים יש להוריד את זמן האפייה משעה ל40 דקות.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור

שף פרטי - ההתמחויות שלנו

שף פרטי לכל אירוע, שף פרטי עד הבית, שף פרטי לאירועים קטנים

תפריט נגישות