לחם מקמח מלא בניחוח כוסמת

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

  • 500 ג' קנח מלא
  • 2 כפות כוסמת טחונה
  • 500 ג' קמח לבן
  • 50 כ' סומסום קלוי
  • 50 ג' סומסום שחור
  • 50 אגוזים גרוסים גס
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 600 מיליליטר מים פושרים
  • ½ 1 כף מלח

אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים לתוך קערת המיקסר עם וו לישה למשך 12 דקות במהירות איטית.
להכניס את הבצק לשקית ניילון ולהשאיר להתפחה כחצי שעה.
להוציא את הבצק למשטח מקומח וללוש כ-5 דקות.
ליצור כיכר או להניח בתוך תבנית בצורה הרצויה.
להשאיר להתפחה כשעה.
לחמם את התנור ל-200 מעלות כשבתחתית התנור ישנה תבנית נוספת עם מים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 כעשר דקות ואז להנמיך לחום של 170 מעלות ולאפות כשעה.

*** אם מכינים לחמניות או לחמים קטנים יש להוריד את זמן האפייה משעה ל40 דקות.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור