לחמניות לפסח

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

  • מצרכים: (לכ-30 לחמניות)
  • 1/2ליטר מים
  • 1/2 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/2כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 9-10 ביצים
  • 200 גרם מחמאה או 200 גרם חמאה או 3/4 כוס שמן
  • 300 גרם קמח מצה

אופן ההכנה:
להכניס לסיר את המים, התבלינים, החמאה/מרגרינה/שמן ולהביא לרתיחה.  
להוריד מהאש, לצנן מעט, להוסיף את קמח המצה ולערבב היטב.
להוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב.
צריך לקבל עיסה ממנה ניתן ליצור כדורים – אם העיסה לא מספיק סמיכה ניתן להוסיף מעט קמח מצות לחמם את
התנור ל- 200 מעלות ולרפד תבניות בנייר אפיה.
לשמן את כפות הידיים במעט שמן זית (או שמן אחר) וליצור כדורים בגודל הרצוי.
להניח בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.
*** ניתן להוסיף ללחמניות  : אגוזים, עגבניות מיובשות, אוכמניות מיובשות, זיתים קצוצים ועוד כיד הדמיון הטובה ולעטר בשומשום או בגרעיני חמניות (לא קלויים).

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור