מצרכים:
- מצרכים: (לכ-30 לחמניות)
- 1/2ליטר מים
- 1/2 1 כפית מלח
- 2 כפות סוכר חום
- 1/2כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 9-10 ביצים
- 200 גרם מחמאה או 200 גרם חמאה או 3/4 כוס שמן
- 300 גרם קמח מצה
אופן ההכנה:
להכניס לסיר את המים, התבלינים, החמאה/מרגרינה/שמן ולהביא לרתיחה.
להוריד מהאש, לצנן מעט, להוסיף את קמח המצה ולערבב היטב.
להוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב.
צריך לקבל עיסה ממנה ניתן ליצור כדורים – אם העיסה לא מספיק סמיכה ניתן להוסיף מעט קמח מצות לחמם את
התנור ל- 200 מעלות ולרפד תבניות בנייר אפיה.
לשמן את כפות הידיים במעט שמן זית (או שמן אחר) וליצור כדורים בגודל הרצוי.
להניח בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.
*** ניתן להוסיף ללחמניות : אגוזים, עגבניות מיובשות, אוכמניות מיובשות, זיתים קצוצים ועוד כיד הדמיון הטובה ולעטר בשומשום או בגרעיני חמניות (לא קלויים).