מצרכים:
- 1 בצק עלים
- 1 בצק פריך קפוא
- 1 קרם פאטיסיאר
- פירות העונה – תפוחים מקולפים,שזיף, פירות יער קפואים
- 3 כפות סוכר
בצק פריך:
- 1 כוס קמח
- 50 גרם חמאה / מחמאה
- 1 ביצה
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 4 כפות חלב / מים קרים
קרם פאטיסיאר מהיר:
- 1/2 ליטר שמנת מתוקה / שמנת צמחית
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל – 1 שקית
- 1 כף תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד לבן מומס במיקרו.
אופן ההכנה:
בצק פריך: להניח את כל המצרכים במעבד מזון, לטחון עד לקבלת בצד אחיד (ולא יותר).
לחלק ל-4 חלקים שוים ולגלגל כל חלק לרול קטן.
להקפיא בשקית.
לקרם: במקסר להקציף את השמנת, הפודינג והוניל עד לקבלת קרם אחיד .
להמיס את השוקולד הלבן, לשפוך את השוקולד למתערובת בזמן ההקצפה ולהקציף עוד כחצי דקה.
להכניס לשק זילוף ולמקרר.
** מומלץ לכנין את הקרם יום.
לפירות: לחתוך את הפירות לצורה הרצויה, להניח את הפירות והסוכר במחבת ולהביא לרתיחה תוך ערבוב.
לכבות ולהניח לקירור.
הכנת המנה: לרדד את בצק העלים, לגרד מעל עם פומפיה את הבצק הפריך, לחצוך לריבועים או לצורה הרצויה להגשה – יש רק לחתוך ולא צריך להפריד את החלקים.
** מומלץ לחתוך עם גלגלת פיצה.
להכניס לתנור שחומם מראשם ל-190 מעלות כ-12 דקות או עד לקבלת בצק זהוב שחום.
לקרר את הבצק.
מעל לכל ריבוע בצק לזלוף כמות נדיבה של קרם ומעל לעטר עם הפירות והרוטב.
** מומלץ לבנות את המנה בזמן ההגשה.
בתאבון.