מצרכים:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח שיפון
- 5 כפות שמרים
- 1 כף מלח
- 2 כפות סוכר / כמו סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 2 ספלי מים פושרים
למילוי:
- 1 צרור בצל ירוק
- 1 סלסלת פטריות
- 20 עגבניות שרי חצויות
- 2 כפות תבלין פיצה
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות פסטו
אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק, לעטוף בשקית ניילון ולהניח כחצי שעה עד להכפלת הבצק.
ללוש את הבצק כ-2 דקות, לחלק ל-3 חלקים.
בקערה – לקצוץ את כל הירקות ולערבב עם כל שאר החומרים .
לרדד כל חלק, למרוח עליו 1/3 מהמילוי, לגלגל לרולדה, להניח בתבנית עם נייר אפיה כשהתפר כלפי מטה.
להכניס לתנור כבוי להתפחה נוספת של כשעה.
למרוח בעדינות כל רולדה בפסטו.
להדליק את התנור לחום של 180 מעלות כשהתבנית עם המאפה בפנים.
לאפות כ-25 דקות , להוציא, לפזר מעל מעט מלח ולהגיש.