מצרכים לבצק :
- 900 גרם קמח
- 3 כפות שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות שמן
- 500 מיל' מים פושרים (4 כוסות חד פעמיות)
מצרכים למילוי :
- 2 קופסאות טונה במים / שמן (אפשר לשים במקום טופו או פטריות פוטבלו)
- 2 תפוחי אדמה בינונים חתוכים לקוביות קטנות מבושלים במים + כף חומץ + כפית מלח
- 3 ביצים קשות
- 4 מלפפון חמוץ חתוך
- 15-20 יחידות זיתים מגולענים
- 1 כף עריסה (או לחילופין -1 כף רסק עגבניות, 1 כף מים, 2 כפות שמן זית, קורט מלח ופלפל, 1/4 כפית כמון, 1/4 כפית שום)
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- גרדת לימון מלימון אחד
- כף לימון כבוש (אם אוהבים)
מצרכים לרוטב :
- 1 פלפל אדום
- 1 בטטה / 1/4 ק"ג דלעת
- 1/2 כפית שום כתוש
- 1 כפית אריסה
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לבצק:
להניח את כל המצרכים בקערת המיקסר ולהפעיל כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
לכסות ולהניח למנוחה של כ-1/2 שעה .
למלית:
לקצוץ את כל מרכיבי המלית ולערבב היטב.
לרוטב:
לשרוף את הפלפל על הגז או עם מבער.
להכניס לסיר עם מים את הפלפל והבטטה ולבשל כחצי שעה.
לסנן, להוציא את הגרעינים מהפלפל ולטחון הכל עם התבלינים עד לקבלת קרם אחיד.
להכנת המאפה:
לחלק את הבצק ל-3 חלקים.
לפתוח כל חלק ולמלות במילוי.
אפשר למלא במילוי וליצור מעין גליל.
אפשר ליצור גליל ולחתוך לקבלת שושנים.
אפשר לשים על הבצק כמו מילוי על פיצה.
לאפות בתנור חם שחומם לחום של 180 מעלות כ-20-30 דקות.
להגשה עם הרוטב וסלט בצד.
בתאבון.