מאפה טונה טוניסאי

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

בצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 400 מל"ל מים פושרים (3 כוסות חד פעמי)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כף מלח

מילוי:

  •  1 פלפל אדום
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 מלפפן חמוץ
  • 2 כוספאות טונה בשמן
  • 2 ביצים קשות
  • 1 כף עריסה
  • 1 כף לימון כבוש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

לבצק:

להכניס לקערת מיקסר את  כל חומרי הבצק לפי הסדר הרשום.

ללוש עם וו לישה כ-10 דקות.

לכסות ולהניח להתפחה לשעה.

להוציא את הבצק למשטח משומן, ללוש קלות, לחלק ל-3 חלקים.

לרדד כל חתיכה (עם ידים משומנות), לחתוך לריבועים או למלבן, למלא במילוי ולסגור לצורה הרצויה.

להניח על נייר אפיה במגש כשהחלק הסגור כלפי מטה.

להמתין כ-10 דקות ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד להשחמה.

 

למילוי:

לבשל לסיר עם מים את תפוחי האדמה והפלפל האדום עד לריכוך.

להוציא, לצנן, לקלף את תפוחי האדמה והפלפל, לחתוך לקוביות קטנות ולהניח בקערה.

לחתוך את המלפפון והביצים הקשות לקוביות קטנות, לפורר את הטונה ולהניח את הכל בקערה.

לטבל בכל מרכיבי המילוי ולערבב היטב.

 

                                                                         בתאבון.

 

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור