מאפה טוניסאי – טונה, לימון כבוש וזיתי קלמטה בניחוח עריסה

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

לבצק:

  • 2 שקיות סופר נקיות
  • 1 ק"ג קמח
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 500 מל"ל מים פושרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן זית

למילוי:

  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות מבושלים במים עם מעט מלח
  • 1 כוס זיתי קלמטה חתוכים גס
  • 1 כף עריסה
  • 2 קופסאות טונה ללא השמן
  • 2 ביצים קשות חתוכות
  • 1 כף לימון כבוש
  • 2 כפות ממרח פלפלים קלויים
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

לבצק:
להכניס שקית אחת בתוך השנייה ולהניח את השקיות בקערה.
להכניס את כל חומרי הבצק לשקית, להחזיק את ידיות השקיות כלפי מעלה וללוש את הבצק מבחוץ. ללוש היטב כ-3 עד
5 דקות, לקשור את הידיות (כך שמשאירים מקום לבצק לתפוח) ולהניח בצד לחצי שעה.
*** ניתן לשים את כל החומרים במיקסר ולערבב כ-5 דקות, לכסות ולהניח בצד להתפחה כ-1/2 שעה.
להוציא את הבצק ולשטח על משטח מקומח.
ללוש את הבצק היטב ולחלק ל-4 חלקים שווים.
לערבב בקערה את כל חומרי המילוי.
לרדד כל חלק, להניח את המילוי מעל הבצק ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית על נייר אפייה, למרוח מעל חלמון ביצה.
להניח כ-1/4 שעה להתפחה ולהכניס לתנור חם בחום של 180 מעלות.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור