מצרכים:
לבצק:
- 2 שקיות סופר נקיות
- 1 ק"ג קמח
- 4 כפות שמרים יבשים
- 500 מל"ל מים פושרים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 1 ביצה
- 3 כפות שמן זית
למילוי:
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות מבושלים במים עם מעט מלח
- 1 כוס זיתי קלמטה חתוכים גס
- 1 כף עריסה
- 2 קופסאות טונה ללא השמן
- 2 ביצים קשות חתוכות
- 1 כף לימון כבוש
- 2 כפות ממרח פלפלים קלויים
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
לבצק:
להכניס שקית אחת בתוך השנייה ולהניח את השקיות בקערה.
להכניס את כל חומרי הבצק לשקית, להחזיק את ידיות השקיות כלפי מעלה וללוש את הבצק מבחוץ. ללוש היטב כ-3 עד
5 דקות, לקשור את הידיות (כך שמשאירים מקום לבצק לתפוח) ולהניח בצד לחצי שעה.
*** ניתן לשים את כל החומרים במיקסר ולערבב כ-5 דקות, לכסות ולהניח בצד להתפחה כ-1/2 שעה.
להוציא את הבצק ולשטח על משטח מקומח.
ללוש את הבצק היטב ולחלק ל-4 חלקים שווים.
לערבב בקערה את כל חומרי המילוי.
לרדד כל חלק, להניח את המילוי מעל הבצק ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית על נייר אפייה, למרוח מעל חלמון ביצה.
להניח כ-1/4 שעה להתפחה ולהכניס לתנור חם בחום של 180 מעלות.