מאפה טוניסאי טונה, לימון כבוש וזיתי קלמטה בניחוח עריסה

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

לבצק:

  • 2 שקיות סופר נקיות
  • 1 ק"ג קמח
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 500 מל"ל מים פושרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן זית

למילוי:

  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות מבושלים במים עם מעט מלח
  • 1 כוס זיתי קלמטה חתוכים גס
  • 1 כף עריסה
  • 2 קופסאות טונה ללא השמן
  • 2 ביצים קשות חתוכות
  • 1 כף לימון כבוש
  • 2 כפות ממרח פלפלים קלויים
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

לבצק:
להכניס שקית אחת בתוך השנייה ולהניח את השקיות בקערה.
להכניס את כל חומרי הבצק לשקית, להחזיק את ידיות השקיות כלפי מעלה וללוש את הבצק מבחוץ. ללוש היטב כ-3 עד
5 דקות, לקשור את הידיות (כך שמשאירים מקום לבצק לתפוח) ולהניח בצד לחצי שעה.
*** ניתן לשים את כל החומרים במיקסר ולערבב כ-5 דקות, לכסות ולהניח בצד להתפחה כ-1/2 שעה.
להוציא את הבצק ולשטח על משטח מקומח.
ללוש את הבצק היטב ולחלק ל-4 חלקים שווים.
לערבב בקערה את כל חומרי המילוי.
לרדד כל חלק, להניח את המילוי מעל הבצק ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית על נייר אפייה, למרוח מעל חלמון ביצה.
להניח כ-1/4 שעה להתפחה ולהכניס לתנור חם בחום של 180 מעלות.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור

שף פרטי - ההתמחויות שלנו

שף פרטי לכל אירוע, שף פרטי עד הבית, שף פרטי לאירועים קטנים