מצרכים:
לירקות :
- 1 בטטה
- 1 בצל
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 1 פלפל ירוק
- 1/2 כרובית
- 200 גרם זיתים מגולענים
- צרור קטן בזיליקום
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית שום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אורגנו
- 200 גרם גבינת מוצרלה + פרמזאן
לבלילה של הפשטידה :
- 1/2 כוס קמח כוסמין
- 1/2 קמח לבן
- 4 ביצים
- 1/2 מים
- 4 כפות שמן זית
- 1 שקית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
אופן הכנה :
לירקות:
לחתוך את הירקות לצורה הרצויה להניח בתבנית לטבל ולערבב היטב.
להכניס לתנור חם 200 מעלות לכ – 20 דקות, להוציא ולצנן.
לבלילה :
להכניס את כל מרכיבי הבלילה לקערת ולערבב היטב במטרפה ידנית.
להוסיף את הירקות לבלילה, לערבב היטב.
לשפוך לתבנית אפיה משומנת, לפזר מעל את הגבינות.
לאפות בתנור חם של 180 מעלות כ – 40 דקות.
בתאבון