מאפה פילו עם בטטה וגבינה בולגרית 5%

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

  • 1 חבילת עלי פילו בטמפרטורת החדר
  • 3 בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות (2X2 ס"מ)
  • 1 קופסת גבינה בולגרית 5% חתוכה לקוביות (2X2 ס"מ)
  • 1 חבילת עלי בזיליקום שטופים
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית (לבטטה)
  • 5 כפות שמן זית מעורבב עם 1/2 כוס מים
  • עשבי תיבול (תערובת לפיצה)

אופן ההכנה:
לערבב את חתיכות הבטטה עם שמן הזית, הפלפל, המלח ותערובת הפיצה ולאפות בתנור בחום של 190 מעלות כחצי
שעה.
לצנן את הבטטה.
על משטח נקי לשים בכל פעם עלי פילו אחד, למרוח אותו בתערובת השמן והמים, להניח עלי פילו נוסף עליו וגם אותו
למרוח בתערובת.
לחתוך את עלי הפילו ל-9 ריבועים שווים. במרכז כל ריבוע להניח עלה בזיליקום ועליו חתיכת גבינה וחתיכת בטטה.
לקפל כל שתי קצוות מנוגדות ולהדק ליצירת שקיק פילו.
להניח את שקיות הפילו בתבנית.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות עד להשחמה קלה (כ-10 דקות).

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור