מצרכים:
- 1 גליל בצק עלים
- 5 תפוחי גרנד סמית
- 1 כף גרדת לימון
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות קמח
- 5 כפות סוכר
- 1 כפית קינמון
- 100 גרם חמוציות / צימוקים
- 100 גרם אגוזי מלך
- 1/2 1 כוס רסק תפוחים
- 2 כפות אניסטנט פודינג וניל
- 1 כף קורנפלור
- 1 ביצה להברשה
אופן ההכנה:
לקלף את התפוחים ולחתוך לקוביות או לחצאי פרוסות בעובי חצי סנטימטר.
להכניס את התפוחים החתוכים בווק או בסיר ולבשל כ-4-5 דקות עם הלימון ו-5 כפות סוכר.
לכבות את האש, להוסיף קינמון וגרדת הלימון.
לקרר את התפוחים, לפזר מעל את שאר החומרים (מלבד הביצה) ולערבב.
לפתוח את בצק ולחתוך לעלים, למלא כל עלה במרכז לכל האורך ולגלגל לרולדה.
למרוח בביצה, לפזר סוכר ולהניח בתבנית אפיה, לסמן פרוסות (ללא חיתוך מלא של הבצק).
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות כ-25 דקות.