מצרכים:
- 4 תפוחי אדמה
- 1 בצל גדול
- 1/2 ק"ג קוביות בשר בקר ללא שומן
- 3 שיני שום
- 2-3 עלי דפנה
- 5 גרגירי פלפל אנגלי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1 כוס יין אדום
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה, לשפוך את המים ולקרר.
לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן.
להוסיף את קוביות הבשר, הפלפל, את שיני השום הקצוץ ולטגן על לסגירה של הבשר.
להוסיף את היין, עלי הדפנה, המלח ופלפל האנגלי.
לסגור את הסיר ולבשל כשעה על אש נמוכה.
לאחר כשעה לכבות את האש ולקרר.
להוציא את עלי הדפנה והפלפל השחור האנגלי מהסיר ולזרוק אותם.
למעוך את תפוחי האדמה.
לשפוך כחצי כוס נוזלים מסיר הבשר ולהוסיף לתפוחי האדמה בהדרגה ולערבב.
להוסיף את הביצים ושמן הזית לפירה ולערבב היטב.
בתבנית חסינת אש להניח שכבה של תפוחי אדמה, מעליה את הבשר ומעל את החצי השני
של תפוחי האדמה.
לאפות בתנור בחום של כ-180 מעלות כחצי שעה.