מצרכים:
- 2 חצילים
- 6 שיני שום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- מיץ מחצי לימון
- 1/4 כוס טחינה גולמית / 1 גביע יוגורט 3%
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
ליצור בכל חציל כ-3-4 חורים ולקלות על אש גלויה עד לריכוך מוחלט (במקום לקלות על האש ניתן להניח בתבנית בתנור
בחום גבוה בגריל).
לבשל את השום בשמן זית על אש נמוכה מאוד כ-20 דקות.
לקלוף את החצילים ולהכניס את כל החומרים למעבד מזון.
לטחון עד לקבלת מרקם אחיד.
להגיש עם מעט שמן זית מעל.