מצרכים:
- חלבונים מ-5 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 200 גרם אגוזי מלך טחונים
- 50 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם אגוזי מלך שבורים גס
- 300 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כף ליקר מהמבחר שיש בבית
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף לבן , להוסיף את הסוכר ולהקציף כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב.
להוסיף את אבקת הסוכר, אגוזי המלך הטחונים, לערבב בתנועות עטיפה, לצקת לתבנית על נייר אפיה.
לפזר מעל את אגוזי המלך הקצוצים גס.
לאפות בחום של 160 מעלות כשעה.
להוציא מהתנור ולצנן.
לשוקולד:
להביא את השמנת לרתיחה, להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד והליקר ולערבב עד להמסת השוקולד.
להוסיף כף אבקת סוכר, לערבב, לקרר, לצקת על בסיס המרנג האפוי ולהקפיא.
לחתוך את הממתק לצורות הרצויות כשהוא עוד קפוא