מצרכים:
- 3 כוסות שיבולת שועל (קוואקר ) לא אינסטנט
- 100 גרם זרעי חמניות לא קלויים
- 100 גרם גרעיני דלעת לא קלויים
- 100 גרם שקדים לא קלויים
- 150 גרם חמוציות
- 1 כפית קינמון
- 2 כפות שמן
- 3 כוסות אורז תפוח (פצפוצי אורז)
לסירופ:
- ½ כוס דבש
- 4 כפות סוכר (לבן או חום)
- גרדת תפוז (מתפוז 1)
- מיץ תפוזים (מתפוז אחד)
- 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
את כל מרכיבי הממתק (מלבד פצפוצי האורז) בתבנית, לערבב עם השמן והקינמון ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ-1/4 שעה.
כל 5 דקות לערבב את התערובת.
לסירופ: להביא את כל חומרי הסירופ לרתיחה בסיר גדול על האש ולהרתיח כ-5 דקות
להוציא את התערובת מהתנור, לשפוך לתוך הסיר עם הסירופ ולהוסיף את פצפוצי האורז.
לערבב היטב .
לצקת את התערובת על תבנית מכוסה בנייר אפיה.
לשטח קלות, להניח מעל עוד נייר אפיה ולהדק מעליו את התערובת היטב.
להשאיר בצד לקירור כשעה.
להוציא את נייר האפיה העליון ולחתוך בסכין חדה לצורה הרצויה .