מצרכים:
- 1 ק"ג קוביות פרגית / שווארמה הודו / קוביות בשר בשר (כתף, שפונדרה, אנטריקוט)
- 2 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1 ס"מ.
- 2 קישואים
- 1 חציל
- 2 גזרים
- 2 בצלים
- 1 כרובית
- 1/2 ק"ג אורז
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית חואי'ג
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כף פפריקה
- 1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה:
לחתוך את כל הירקות לחתיכות .
לערבב את כל התבלינים.
להניח את הירקות החתוכים מלבד הבצל ותפוחי האדמה בתבנית, לטבל בשמן, ותבלינים ולאפות בתנור כ-40 דקות.
בתבנית נוספת להניח את הבשר / פרגיות, לטבל במעט שמן ותבלינים, להכניס לתנור לחצי שעה. ( ניתן לטגן בסיר ולבשל כ-30 דקות במקום).
במקביל לטגן את הבצל, להוסיף רסק עגבניות, תבלינים ואורז, להוסיף מים, להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות
ולבשל כ-20 דקות.
בסיר להניח את פרוסות תפוחי האדמה, מעליהן את הבשר / פרגיות, מעליהם את הירקות במקבצים לפי סוג הירק ומעל את האורז.
לכסות את הסיר ולבשל כשעה על אש נמוכה.
בתום הבישול להוריד את המכסה, להניח צלחת הגשה גדולה על הסיר ולהפוך את תוכנו על הצלחת.