מצרכים:
- 1/2 ק"ג אפונה יבשה מושרת ללילה
- 4 גבעולי סלרי
- 1 בצל קצוץ
- 2 גזרים קצוצים דק
- 4-5 שיני שום
- 5-6 כפות שמן זית
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 1/2 1 ליטר מים
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בסיר עם שמן זית, להוסיף את השום הקצוץ לדקה ולערבב.
להוסיף גזר וסלרי קצוץ.
לטגן כ-3-4 דקות, להוסיף את האפונה המושרת ולהמשיך לטגן.
להוסיף מלח, פלפל ומים.
לבשל בסיר מכוסה כשעה או בסיר לחץ כ-45 דקות.
טוחנים את המרק ומגישים.