מצרכים למרק
- 3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 4-5 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 לפת חתוך לקוביות
- 1 בצל חתוך דק
- 4 גבעולי סלרי חתוך דק
- 1 זוקיני חתוך לקוביות
- 4 שוקיים של עוף או 2 כפות אבקת מרק עוף
- 3 כפות שמן
- 1/2 1 כפית מלח
- 1/2 כפית תערובת שמורכבת מ:
– 5 גרגרי פלפל אנגלי
– 4 גרגרי פלפל לבן
– 10 גרגרי פלפל שחור
– עלי דפנה
מצרכים למרק
- 1 כוסות קמח מצה
- 1 כף שמיר קצוץ
- 1 כפית מלח
- 300 גרם חזה עוף טחון
- 3 ביצים
- 2 כוסות מים קרים
אופן ההכנה
לטחון את תערובת התבלינים.
למרק: לטגן בצל קלות, להוסיף את שאר הירקות, לטגן כ-2 דקות, להוסיף את כל התבלינים, לערבב.
אם משתמשים בשוקי עוף יש להוסיף גם אותם .
להוסיף 3 ליטר מים מהברז ולבשל כשעה.
לקנידלך: לערבב בקערה את קמח המצה, השמיר והמלח.
להוסיף את חזה העוף הטחון ואת הביצים ולערבב , להוסיף 2 כוסות מים קרים ולערבב היטב.
להניח בצד כ-2 דקות .
ליצור כדורי קניידלך ולבשל בסיר עם מים רותחים ו-1 כפית מלח.
להוציא את כדורי הקניידלך ולהניח בצד עד להגשתם עם המרק.
בתאבון 🙂