מצרכים:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 שורש סלרי אמריקאי
- 1/2 ק"ג דלעת
- 2-3 עגבניות
- סלרי אמריקאי
- כוס עדשים ירוקות
- 1 כוס חומוס מושרה ללילה ומבושל במים עד לריכוך
- 2 גזרים
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 1 כפית כורכום
- 1/2 1 ליטר ציר מרק עוף
- מעט שמן קנולה / זית.
אופן ההכנה:
לטגן את כל הירקות מלבד העגבניות כ-5 דקות במעט שמן.
להוסיף את עגבניות, החומוס והעדשים לבשל כ-5 דקות.
להוסיף את ציר המרק והתבלינים.לבשל כשעה.
ניתן לטחון את המרק לקבלת מרקם קטיפתי או להגישו כך.